Gymutrustning för hemmabruk

Avundas du kändisarna som har tillgång till eget gym? Då är du inte ensam. Att ha ett helt gym i källaren kan kosta en slant om man vill ha det riktigt professionellt gjort. Men att skaffa lite gymutrustning har blivit enklare och nu kan du få precis de maskiner du ser på gymmen. Ofta är de lite enklare utformade och anpassade till privata hem, men visst kan du också skaffa de hyperaktuella trampmaskinerna eller bänkpressarna. Du behöver bara vara beredd på att betala för det. Dock finns det riktigt bra varianter till hyfsade priser. Numera kan gymutrustning köpas online eller i butiker som XXL, Jula eller Gymkompaniet.

Faktum är att många företag investerar i gymutrustning för sin personal. Man kan behöva jobba många timmar om dagen och har i så fall inte tid att ta sig till ett gym. Men det kan också vara ett sätt att motivera sin personal som kanske är alltför stillasittande. Idag är det således inte bara de rika och berömda som kan ha tillgång till ett mini-gym hemma. Och det kan vara skönt att veta då många faktiskt inte trivs med att träna bland andra människor. Med ett mini-gym kan du köpa de maskiner du är intresserad av utan att behöva köa och ingen kommer att kommentera hur du ser ut i tights.

Spinningcyklar och löpband

Ända sedan spinningen blev populär på 90-talet, har många velat ha en egen cykel därhemma. Vissa tycker det är skönt att skapa sin egen spellista och cykla i sin egen takt. Spinningcyklar är stabila motionscyklar som är utformade på ett sätt så att du kan ställa dig upp och cykla. Pedalerna har tå-bindningar för bättre fäste och cyklarna är i regel ganska tunga. Dock kan du få en bra spinningbike för ca 2500 kr men vill du satsa på en proffscykel, kan du lätt få spendera mellan 7000-12000 kr.

Löpbanden är inte sämre. Du kan välja mellan promenadband och mer avancerade löpband som du kan fälla ihop och ställa bakom dörren eller under sängen. Butikerna erbjuder också möjlighet att skaffa de stora löpbanden som kräver installation. Då behöver du emellertid ha ett större utrymme. Löpband kan kosta alltifrån en tusenlapp till över 10 000 kr.

Maskiner för styrketräning

Även här kan du komma undan med en billig peng. Det finns maskiner som har många funktioner i ett, och som både kan träna rygg, ben och armar. Dessa maskiner är praktiska eftersom de inte behöver ett enormt utrymme som flera apparater vid sidan av varandra skulle kräva.

Tillbehör

Om du tvekar att göra om källaren till en S.A.T.S-lokal, kan du istället köpa några gummiband eller hantlar. Eller varför inte ett hopprep? Detta är ett bra sätt att komma igång och idag kostar sådana tillbehör inte mycket alls. T.o.m. Lidl brukar sälja ut dem då och då. Den största anledningen till att folk inte tar sig till gymmen, är att de anser att de inte har tid eller att det är svårt att ta det där steget när regnet faller och mörkret smyger sig på. Men träning behöver inte innebära flera timmars flås i skogen eller under crossfit-passet. Lite övningar hemma med band och bollar är jättebra träning och en variant för att hitta motivationen.