Sport som kräver väldigt lite utrustning

Alla sporter brukar kräva någon form av utrustning, man tränar ju normalt inte naken och är man medlem någonstans måste en avgift vanligtvis betalas. Men det finns ändå mycket billiga sporter som inte fordrar speciellt mycket. Här ska vi ta oss en närmare titt på dem.

Löpning eller Power walk

Ett par rejäla löparskor och sköna kläder är allt som behövs. Naturen är gratis och allemansrätten gäller överallt. Det som kan komma att kosta dig något utöver det vanliga, är om du vill investera i ett löpband eller springa på gym.

Nordic Walking

Utlänningar som kommer till Sverige och ser alla människor med stavar knalla runt, undrar ofta vad det är vi håller på med. Faktum är att Nordic Walking är en populär sport i Skandinavien och allt du behöver är ett par stavar, utan spets naturligtvis. Du behöver inte ens köpa skor. Däremot kan du skaffa dig en stegräknare för att kolla att du följer rådet om minst 10 000 steg per dag.

Gymnastik

Gymnastiken räknas som den billigaste sporten för ungdomar. Årskostnaden brukar ligga på ca 2300 kr och då är det främst avgiften som ska betalas för att använda plintar, bänkar och rep. En gymnastikdräkt och ett par skor avsedda för gymnastik är annars det mesta som krävs. I vissa fall kan också resor förekomma, men inte i samma utsträckning som lagidrotter där matcher spelas på olika ställen.

Innebandy

En klubba som inte kostar särskilt mycket samt en ihålig boll för 30 kr, det är vad man behöver om man är en vanlig innebandymotionär. En innebandyklubba kan kosta från 150 kr till 700 kronor. Är man medlem i ett lag kostar det givetvis mer, men vi pratar inte om kostnader på ishockeynivå.

Gå på gym

När du går på gym betalar du för att använda någon annans utrustning, du köper inte din egen förutom träningskläder. Om du däremot vill satsa på ett eget litet hemmagym, blir diskussionen en helt annan. Gymkort kan vara både dyra och billiga beroende på vart du går. Många företag erbjuder visserligen sin personal gratis gymkort på något flashigt gym i innerstaden och då är det bland det billigaste du kan syssla med som sport.

Simning

Själva simningen i sig är definitivt inte dyr men avgiften för simklubben går på en slant. Dock har dessa kostnader minskat på senare tid. Att simma har blivit alltmer populärt i Sverige. Kan det möjligtvis ha att göra med en otroligt duktig simmerska vid namn Sjöström? Simning räknas vanligtvis som en ganska dyr sportgren, men du behöver ingen utrustning annat än en baddräkt. Det är också skonsamt för kroppen och ger inte mycket skador. Men flåset får du garanterat upp.

Dans, i viss mån

Förutom att betala en summa till dansstudion som du medverkar i eller till kursledaren som håller i danskursen, behövs inte mycket. Skorna är viktiga inom dansen beroende på vilken dans du utövar men det är i stort sett allt. Danstävlingar och pardans kräver dock betydligt mer utrustning eftersom dräkterna måste anpassas. Smink, resor och kläder är det du får lägga ned mest på om du dansar på hög nivå.