Hyra sportutrustning

Om du inte känner för att köpa dyr utrustning av olika anledningar kan du numera gå och hyra den. Det finns fler och fler företag som satsar på just denna affärsidé för mindre lyckligt lottade familjer eller för tveksamma människor som kanske inte vet om de vill fortsätta med en sport. Man kan också hyra utrustning om man ska ut och resa, exempelvis till fjällen och bara vill ha den för en kortare tid. Tiden då endast skidutrustning gick att hyra på plats i Alperna, är ett minne blott. Nu kan du hyra eller låna precis allt i sportväg. Se bara till att vända dig till en seriös firma med gott rykte så att du inte blir blåst. Allt fler företag satsar på sin nätverksamhet och detta märks även inom sportutrustning.

Utrustningen kan hyras under några dagar eller för en hel säsong. Ju längre man hyr, desto billigare blir det i längden men de flesta företag försöker ge förmåner till alla “hyresgäster”. Du kan ofta välja att hyra online eller direkt i butik om företaget erbjuder både varianterna. Då hämtar du och lämnar utrustningen i butiken eller via hemleverans. Om du lämnar tillbaka utrustningen via postens service, fungerar det på samma sätt som när du köper kläder online. Fraktsedlar skickas med och du lämnar helt enkelt bara tillbaka den på närmaste postkontor. Detta har naturligtvis en hel del att göra med utrustningens storlek också. Det är inte bara att lämna in en snöskoter eller en cykel på posten, även om de åtar sig de flesta paket. Frakten i sig blir relativt dyr, så om du kan lämna in tyngre grejer i en butik, är det givetvis det bästa alternativet.

Allt från hantlar till fordon

Det är inte bara vanlig sportutrustning som du kan hyra, motorfordon, båtar och skotrar erbjuds också. Ibland är det inte ens vanliga företag som hyr ut sakerna. Det finns webbsidor som fungerar ungefär som Tradera, där du sätter in pengar på en annan privatpersons konto och sedan får du utrustningen skickad hem till dig. När du är färdig med användandet, skickar du tillbaka den enligt samma villkor. Ni kan således hyra av varandra. Smart och smidigt!

#GeBortTillSport

Under hösten har TV4 uppmärksammat sitt initiativ Ge Bort Till Sport. Det sträcker sig till alla som vill bli av med sina sporttillbehör och till människor som behöver dem. Nyligen har det framkommit att fler barn och ungdomar faller i kategorin “överviktiga”. Samtidigt är det många som vill hålla på med en sport men som inte har råd med vissa grenar. Många sporter är dyra att utöva och föräldrar kanske inte har råd att betala tusentals kronor varje säsong. Populära sporter som hockey, fotboll, tennis och ridning hör alla till de dyraste sporterna och det gäller framför allt utrustningen. För att göra det enklare för barn och ungdomar att komma ur soffan, har nu tv-kanalen startat detta initiativ där vem som helst kan lämna in sina sportgrejer till välgörande ändamål. Denna utrustning kan sedan lånas ut gratis till behövande så att alla får sporta på samma villkor.